Interviu cu Vicente Pascual, realizat de Andreea Mira. 15/07/2014

Vicente Pascual este un regizor, care duce in spatele sau 5 filme documentare. El lucreaza in actualitate la universitatea din Alicante, Spania, ca producator audio-video. Pasiunea lui este fotografia si cinematografia. Domnul Vicente a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari:

1) Una dintre pasiunile dvs. este fotografia. De obicei prelucrati mult imaginile?

Nu, nu-mi place mult sa prelucrez imaginile pentru ca eu cred ca o imagine, fotografie, trebuie sa fie cat mai autentica posibil.

2) Aveti mereu camera de fotografiat cu dumneavoastra. Filmati cu ea? O preferati mai mult decat o camera video?

Am filmat putin, dar totusi prefer o camera video specifica pentru filmari. De o marca specifica.

3) Care este viitorul proiect al dvs.?

Lucrez la 3 proiecte. Am inceput deja un proiect, aici in Romania, despre regizorul Cristian Nemescu, care a murit in anul 2006.

Tot in Romania, lucrez la un proiect de cercetare cu tema sociala, inceput in 2013, despre avortul din timpul regimului comunist roman, si avortul in actualitate. Aceste proiecte s-au nascut datorita scolii de vara din Brasov, unde am avut oportunitatea sa cunosc Brasov, Romania si multa lume minunata. Incepand de la colegii care in fiecare an sunt superbi si plini de surprize, pana la profesori care sunt dispusi intotdeauna sa ne ajute si sa ne sfatuiasca.
4) Unde va vedeti peste 5-6 ani?

Nimeni nu stie. Sper ca viitorul meu va fi legat de Romania. Filmul “Zmeul lui Andrei” a avut mare succes aici si as dori sa urmez drumul acesta.
Romania mi se pare o tara frumoasa, si pentru a lucre un domeniul cinematografic este plina de posibilitati. Aici gasesc teme la nivel local care ne preocupa la nivel national si international. De cateori vin in Romania, am impresia ca ma intorc acasa.

Va multumim si va dorim mult succes.

This entry was posted in Brasovul de azi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>